Kruso Logo
Kontakt os

Tendenser fra Digitaliseringsmessen i Odense.

Kruso var igen i år repræsenteret med en stand på Digitaliseringmessen i Odense, og mange var kommet for at møde leverandører og kolleger i andre kommuner.

Digitaliseringsmessen henvender sig bredt til kommunerne, og vi mødte både medarbejdere i IT-afdelinger, IT-konsulenter, kommunikationsmedarbejdere og innovationskonsulenter. Næsten 120 virksomheder og organisationer udstillede på messen og der var dagen igennem oplæg på syv forskellige scener.

Det er selvfølgelig svært at komme med klare tendenser fra udstillerne og oplæggene, men vi forsøger alligevel. 

Bæredygtighed og optimering af processer

Bæredygtighed tænkes ind i mange forskellige typer af produkter og services. Det kan være sensorer, der tænder lyset og energibesparende hostingløsninger. "Work smart, not hard" gælder stadig. Der var blandt andet indlæg om brug af robotter og kunstig intelligens til at optimere arbejdsgange. Og der var oplæg og dialoger om hvordan vi holder fast i velfærdsmodellen, når vi står overfor en fremtid med færre varme hænder.

Sidst men ikke mindst var der flere udstillere og oplæg, der havde fokus på målinger af CO2 forbrug og grønne regnskaber. 

GDPR og dataindsamling

Overholdelse af GDPR-lovgivningen fylder stadig meget i den kommunale hverdag, og der var flere indlæg om emnet. Modsat er der stadig et stort fokus på at indsamle data, som kan benyttes til optimeringer og automatiseringer af arbejdsgange.

Udbud og fælleskommunale samarbejder

Udbud fylder meget, både i kommunerne og hos kommunernes leverandører. På Digitaliseringsmessen var der flere oplæg med fokus på at gøre udbudsprocesser lettere. Det gennemgående indtryk er, at kommunerne står med de samme udfordringer, og at det er dyrt at skulle finde alle svarene selv. Et andet tema, som helt naturligt trak en del opmærksomhed var, hvordan man kan arbejde sammen om løsninger på tværs af kommuner og brancher.

God dialog mellem leverandører og kommuner

Det vi tog med fra messen var, at der er en god dialog mellem leverandører og kommuner, og kommunerne imellem. Vi står overfor de samme udfordringer og der er stor velvilje til at dele ud af sine erfaringer, så andre kan lære af dem. 

Især bemærker vi, at bæredygtigheden er kommet på dagsordenen hos både kommuner og leverandører, og det er vi glade for. Det viser, at de strømninger som vi har bemærket i vores arbejde også findes hos andre leverandører og kommuner.