Kruso Logo
Kontakt os

8 funktioner som dit CMS absolut har brug for.

Få mere at vide om CMS-funktioner, der passer til dine behov og mål.

Uanset om du bygger et virksomhedswebsted elle ren e-handelsbutik, giver et indholdsstyringssystem dig kontrol over dit webstedsindhold, design og funktionalitet uden at røre ved den underliggendekode. Der findes hundredvis af indholdsstyringssystemer på markedet, som hver især tilbyder unikke funktioner, der tjener forskellige forretningsformål. For at vælge det bedste CMS til din virksomhed skal du sikre dig, at dets funktioner passer til dine behov og mål.   

8 funktioner, som du bør have i dit CMS

Intuitivt dashboard  

Kernen i ethvert CMS er administrations dashboardet. Ethvert CMS bør kunne administrere alle opgaver vedrørende oprettelse og distribution af indhold fra et dashboard. Disse opgaver omfatter planlægning af indhold, overvågning af trusler, sporing af brugeraktivitet, installation af moduler og plugins og analyse af ydeevne, herunder anmeldelser.  

Responsive temaer  

Når du evaluerer forskellige CMS-platforme, er det vigtigt at undersøge det udvalg af temaer, som hver enkelt platform tilbyder. Temaer er afgørende for at skabe et ensartet udseende og en ensartet fornemmelse for dit websted.  

Redigerings- og publiceringsværktøjer til indhold  

Jo mindre arbejde det kræver at tilføje indhold til dit websted, jo mere arbejde kan du bruge på at forbedre kvaliteten af indholdet. Derfor har du brug for en robust indholdseditor til nemt at oprette og offentliggøre forskellige typer indhold, lige fra blogindlæg med tilpassede layouts til landingssider med indlejrede ressourcer.   

Ideelt set bør du kunne tilføje billeder, videoer, CTA'er, formularer osv. og arrangere disse elementer i udgivelsesgrænsefladen. Du bør også kunne få vist siden, før du offentliggør den.  

Du kan læse mere om, hvad et Content Management System er her.

Versionskontrol og sikkerhedskopiering  

Overvej et CMS, der giver dig mulighed for at gemme og spore dit arbejde sammen med redigerings- og udgivelsesfunktioner. Du kan komme i en situation, hvor du har brug for at vende tilbage til en ældre version af dit indhold, og det er godt, at et CMS gør det så nemt. Hvordan håndterer CMS'et og så sikkerhedskopier? Er de automatiske, eller skal jeg oprette dem manuelt? Er sikkerhedskopier en indbygget funktion, eller skal jeg installere en udvidelse? I stedet for at vente på en datatabshændelse, et beskadiget websted eller et hackerangreb er det bedst at finde det nu. I alle disse tilfælde bør du have en ekstra kopi af dit websted ved hånden.  

Udgivkontrol  

Flere personer kan bidrage med indhold til dit websted, uanset virksomhedensstørrelse. Du kan have en skribent, der udelukkende er ansvarlig for at oprette udkast, en redaktør, der gennemgår udkast, og en administrator, der er ansvarlig for planlægning og offentliggørelse af udkast. Af denne grund er kontrol med udgivelser vigtig i ethvert CMS. Tildeling af forskellige roller og adgangsniveauer i CMS'et hjælper med at opstille arbejdsgange til oprettelse, godkendelse og deling af forskellige kreative aktiver.  

Indbyggede SEO-værktøjer  

Et CMS med indbyggede SEO-værktøjer kan hjælpe med at optimere dit indhold til søgning og øge dine chancer for at blive placeret øverst på søgemaskinernes resultatsider. Først skal du sørge for, at din platform er SEO-venlig. Bruger du korrekte HTML-markeringer? SEO-venlige permalinks? Responsive designelementer? Det er alle grundlæggende praksisser, som alle sider bør følge for at rangere godt i søgemaskinerne.  

Indholdsopstilling  

Når websites er online, ser de sjældent ens ud. Uanset om du lancerer et nyt produkt eller fuldstændig re-designer dit website, er der mange situationer, hvor du er nødt til at foretage væsentlige ændringer. I stedet for at foretage disse ændringer på dit lancerede websted skal du ideelt set teste dem for at sikre, at dine besøgende oplever en bedre oplevelse, før du ruller dem ud. Af denne grund har du brug for et CMS, der giver dig mulighed for at iscenesætte og forhåndsvise dit indhold.  

Sikkerhed   

Ved at maksimere sikkerheden på dit websted beskytter du data, dine besøgende og dit varemærkes omdømme. Når du evaluerer forskellige indholdsstyringssystemer, skal du overveje de funktioner, der er indbygget i platformen, og de omkostninger, som dit team skal have for at opfylde dine sikkerhedsstandarder.  

Find et CMS, der opfylder dine forretningsmæssige behov.

 

Hvert CMS er unikt, men der er nogle centrale funktioner, som du skal holde øje med, når du vælger en platform til din virksomhed. En platform, der kombinerer et brugervenligt dashboard, indbyggede SEO-værktøjer og avancerede sikkerhedskonfigurationer, giver dig mulighed for at konstruere og udvikle et websted, der engagerer og begejstrer dine besøgende.  

Hvis du stadig er nysgerrige og interesseret i at lære mere om indholdsstyringssystemer, kan du med fordel læse om vores partner Contentful og deres headless CMS-system.