Kruso Logo
Kontakt os

Teknisk Landsforbund

Fremtidsikret opgradering af sikkerhed og brugeroplevelse.

Teknisk Landsforbund er en fagforening for ca. 30.000 teknikere, designere og konstruktører. Under Teknisk Landsforbund hører også Teknikernes A-kasse.

Siden 1919 har Teknisk Landsforbund sikret bedre løn og arbejdsvilkår og arbejder nu også med at fremme den grønne omstilling og bæredygtig vækst, styrke uddannelser og det gode arbejdsliv samt at opnå en stærk, solidarisk og aktiv arbejdsmarkedspolitik.

Essentiel opgradering

Selv teknisk erfarne kan blive fanget i teknologisk stagnation. Sådan var det, da Teknisk Landsforbunds digitale platform, Umbraco 7, stod på tærsklen til forældelse. Fast besluttet på at beskytte sikkerhed og stabilitet nægtede Teknisk Landsforbund at acceptere andet end det optimale.

Umbraco stopper for sikkerhedsopdateringer til platformen i september 2023, hvorfor vi valgte at flytte løsningen over på Umbraco 10 som fortsat vil blive understøttet af sikkerhedsopdateringer.

Optimering af usammenhængende brugeroplevelse

Derudover var løsningens login-system for medlemsområdet kringlet og skabte unødig forvirring. Medlemmerne fulgte forskellige veje og famlede forvildede efter den ønskede information. Generelt var problemet, at medlemmerne blev ledt rundt i forskellige systemer, hver med deres visuelle udtryk, hvilket gjorde det svært at få et overblik over kurser, faglige oplysninger og A-kasseinformation.

Det var ikke muligt at oprette dybe links ind i medlemssystemet, hvilket betød, at medlemmerne skulle logge ind flere gange for at udføre deres opgaver. Brugeroplevelsen var derfor ikke optimal.

Gnidningsfrit samarbejde i topklasse

I sommeren 2022 indledte Teknisk Landsforbund projektet med en vision om at forbedre brugeroplevelsen så brugeren kun oplever et designudtryk på tværs af alle systemer. Gennem iterative workshops tog designet form og kulminerede i en visuel ramme, der blev godkendt i februar 2023. Denne kreative indsats udfoldede sig i samarbejde med Creative Zoo, som gennem hele projektet deltog i ugentlige statusmøder.

Kruso indtog rollen som teknisk partner og realiserede det visuelle udtryk til virkelighed. Indholdet blev migreret fra Umbraco 7 til Umbraco 10 og inden flytningen af indholdet blev de aftalte sidetyper og deres felter parret op med sidetyper og felter på det nye website. Migreringen kunne derfor automatiseres og gennemføres over flere omgange.

Den største værdi ligger i vores tætte samarbejde med TL og CreativeZoo. Uden det havde vi blot stået med en Umbraco upgrade uden dybde og værdi for slutbrugeren.

- Philip Thygesen, Client Lead, Kruso

Tekniske features

 1. Eksternt kursussystem

  Kurser bliver hentet fra et eksternt kursussystem (FIUSYS) via et api og integreret ind på en generel kursusoversigt og oversigt til hvert medlem over tilmeldte kurser.

 2. Fælles jobbank

  Websitet indeholder en liste over relevante job, som hentes fra en fælles jobbank, der søger efter fagjob i flere jobdatabaser.

 3. OpenID connect

  Login i den nye løsning giver adgang til alle systemer med et login, der styres af MitID, via OpenID connect fra Føniks medlemssystemet. 

 4. API integration

  Centrale informationer fra medlemssystemet Føniks bliver hentet ind via api og præsenteret direkte på forsiden af medlemsområdet.

 5. Økonomistyringssystem

  Medlemmers udlæg for transport kan indberettes til TL’s økonomisystem, zExpense, direkte igennem medlemsområdet. 

 6. Fleksibelt intranet

  Intranettet er oprettet som et subsite og er lukket af, så kun personalet kan se det. Login er koblet sammen med TLs medarbejdersystem (AD), så alle medarbejdere har single sign on og kan se de områder, de har rettigheder til.

Sådan gør du dit website klimavenligtViden

Webudvikling med omtanke

Løsningen er bundet op af en række eksterne systemer, hvorfor vi har indbygget en overvågning af alle systemerne, der sikrer at vi kan reagere hurtigere og give en bedre brugeroplevelse.

Websitet er udviklet ud fra en best practice inden for webtilgængelighed og er derudover kodet på en klimavenlig måde, som betyder at der overføres så få megabyte data til brugerne som muligt. Websitet benytter derfor de nyeste billedformater og benytter kun optimerede javascripts. Både webtilgængeligheden og klimaoptimeringen er med til at sikre en god performance og SEO-venlighed.

Gennemarbejdet slutprodukt

Det nye tl.dk blev lanceret d. 28. august 2023 sammen med en generel lancering af Teknisk Landsforbunds nye identitet inkl. nyt logo, farver og skrifttyper.

Medlemmerne har altså ikke bare fået et nyt website men et helt nyt look. I de kommende måneder vil vi holde øje med sitets performance og vi forventer at brugerne hurtigere og lettere kan kommunikere og selvbetjene sig på tl.dk.

Lyst til at vide mere om løsningen?

Anders er klar til at hjælpe

afb@kruso.dk

+45 41 95 33 30