Kruso Logo
Kontakt os

Herning Kommune.

Et ambitiøst design med fokus på klimareduktion, der møder best-in-class krav til webtilgængelighed.

I januar 2021 begyndte Krusos samarbejde med Herning Kommune, Inklusio, Special Minds og Mundfuld Studio om et nyt website til kommunen. Nu, et år efter, står Herning Kommune med en moderne Umbraco løsning bygget på Publify, Krusos kommunale udviklingsfællesskab.

Vi er særligt stolte af at kunne gå live med landets første CO2-reducerende kommunale hjemmeside, som samtidig har et gennemgående fokus på webtilgængelighed for alle kommunens borgere.

Umbraco løsning med fokus på webtilgængelighed og brugervenlighed

Herning Kommune havde behov for en opdatering af design, men først og fremmest var der et teknisk behov. De vigtigste punkter for kommunen var brugervenlighed for både borgere og kommunens redaktører, et nyt design og et gennemgående fokus på webtilgængelighed.

Løsningen er bygget i Umbraco open source CMS. Udover at sikre enestående brugervenlighed for redaktørerne er dette en fleksibel løsning med masser af forskellige integrationer, og kan dermed tilpasses specielt til Herning Kommunes behov.

Sparring mellem UX og frontend tidligt i processen

I arbejdet med Herning Kommunes nye løsning var der tidligt i processen samarbejde og sparring mellem frontend og UX. Dette resulterede i, at UX fra begyndelsen vidste noget om, hvad der kunne lade sig gøre indenfor rammerne af Publify-kernen. Dermed kunne Kruso, i møder med kommunen og den eksterne designer fra Mundfuld Studio, være på forkant og tidligt sørge for, at de forskellige dele af processen tilpassede hinanden.

Samarbejde med Inklusio og Special Minds

Arbejdet med webtilgængelighed foregik i samarbejde med Inklusio og Special Minds IT, som er eksperter på området. Kruso har generelt fokus på webtilgængelighed, men ekspertrådgivning -og vurdering gennem hele processen har sørget for et gennemgående fokus på webtilgængelighed fra UX og design til selve udviklingsprocessen.

Når vi udvikler vores setup benytter vi os i høj grad af SiteImprove. Denne gang har det vist sig at være en stor fordel også at inddrage nogle eksperter, der kigger løsningen igennem manuelt. Det har virkelig givet os en ny indsigt i, hvad som fungerer bedst for brugeren når vi taler webtilgængelighed.

- Line Voss Pedersen, Project Manager, Kruso

Specialudviklet og CO2-reduceret løsning til Herning Kommune

En af de nye funktionaliteter, som Herning har fået udviklet specifikt, er en ny brugervenlig løsning for filtrering af søgning på deres hjemmeside. Helt konkret udarbejdede vi en refakturering af de facetterede lister, der gør det muligt at lave en lokal søgning på sitet, hvilket betyder, at brugeren kan søge mere specifikt og emnerelateret i den givne liste.

Derudover har vi specifikt til Herning Kommune tilføjet funktionen ”Reducér sidens klimaaftryk”, som betyder, at CO2-aftrykket reduceres med 30% for hver sidevisning og op imod 70% på sider med mange billeder. Med fokus på klimavenlighed har vi skjult datatunge elementer såsom billeder og videoer, fjernet kraftige farver og skabt en mere klimavenlig kode.

Her kan du se 6 samtaler om vores vinkel på bæredygtig webudvikling.

Samarbejdet med Herning Kommune har generelt været givende for os. De har gennem processen haft nogle spændende krav og holdninger med kød på, men samtidigt været gode til at lytte til vores forslag.

- Anders Krogh Rasmussen, Frontend Developer, Kruso
Prisuddeling til Umbraco Awards 2023Nyheder

Et spændende samarbejde

Der er fortsat tæt dialog mellem Kruso og Herning kommune, både i forhold til drift og ny udvikling, men også med henblik på webtilgængelighed i det indhold, som lægges op af kommunens redaktører. Herning kommune kan nu tilbyde deres borgere en ny og meren klimavenlig hjemmeside med et ambitiøst design, som opfylder deres behov og møder best-in-class krav til webtilgængelighed.

Kontakt os!

Har du nogle spørgsmål om offentlige digitale løsninger?

Kontakt vores administrerende direktør Anders Frey Birkmose.

afb@kruso.dk

+45 41 95 33 30