Kruso Logo
Kontakt os

Billund Kommune

Et nyt website med fokus på webtilgængelighed og aktiv deltagelse i demokratiet, der understøtter fortællingen om Billund Kommune som “fremtidens legeplads”.

I maj 2022 lød startskuddet for implementeringen af en ny hjemmeside til Billund Kommune. Den forhenværende hjemmeside var 8 år gammel, og trængte i høj grad til et løft på både funktionalitet og design. Kommunen ønskede for det første øget borgerinddragelse samt deltagelse i demokratiet og for det andet en mere digitaliseret arbejdsgang i kommunen. 

Kommunen har ca. 90 forskellige statsborgerskaber og omkring 1500 virksomheder og havde derfor brug for målrettet hjælp på tværs af sprog og baggrund. Billunds hjemmeside levede, på grund af dens alder, hverken op til nutidens krav eller til måden hvorpå vi i dag agerer online. 

Et digitalt rådhus.

Billund drømmer om en hjemmeside, der skal fungere som et “digitalt rådhus” for byens borgere og virksomheder, hvor de nemt kan opsøge information og intuitivt betjene sig selv døgnet rundt. Hjemmesiden skal være det første kontaktpunkt mellem borgere og kommune, inden de tager kontakt til borgerservice, således at kommunens arbejdsgange kan effektiviseres og lettes. 

Desuden er ønsket at borgerne gennem hjemmesiden skal kunne opnå øget indsigt og dermed have større mulighed for aktivt at deltage i demokratiet. Med udvikling af nye funktionaliteter og design skal hjemmesiden derudoverunderstøtte fortællingen om Billund Kommune som “fremtidens legeplads” og “børnenes hovedstad”. 

Den første kommune på Publify 2.

Der har gennem processen været ettæt samarbejde mellem Kruso og Billund Kommune lige fra workshops og godkendelse af UX og design, til løbende test af funktionalitet i udviklingsfasen. 

Vi har først og fremmest tilbudt kommunen Publify-softwaren, som passer til Billund Kommunes behov. Publify gør det let for redaktørerne at oprette indhold, samtidigt med at de bliver understøttet i at lave søgemaskineoptimeret indhold som opfylder kravene til webtilgængelighed. Desuden byder løsningen på en omfattende UX & Design proces baseret på vores erfaringer med andre kommuner og nutidige standarder. 

Billund Kommune er den første kommune på Publify 2, der bygger ovenpå Umbraco 10 - løsningen er dermed bygget på helt ny og optimeret platform, som blandt andet er hurtigere end foregående Umbraco versioner. Desuden drager løsningens design fordel af et UI, som er baseret på vores mange års erfaring med kommunale sites og nye tendenser - men med fokus på Billund Kommunes inputs og DNA. 

Løsningen indeholder facetterede lister, der benyttes til at lave lister med nyheder, oversigter over daginstitutioner, skoler mm. Derudover har Kruso udviklet en RSS-læser, også kaldet nyhedsaggregator eller nyhedslæser, som samler webindhold såsom onlineaviser på ét sted for nemmere visning. På denne måde kan nyheder om Billund fra Ritzau blive vist på kommunens eget website. Redaktørernes arbejde er gjort lettere med en indbygget notatfunktion, så interne kommentarer kan deles mellem redaktørerne. Desuden har vi implementeret funktionen Adviser Redaktør, som giver redaktørerne mulighed for at lave en reminder til dem selv om en fremtidig opdatering af siden. 

Fokus på digital klimavenlighed

Billund får en hjemmeside baseret på den nyeste Umbraco teknologi, med fokus på brugervenlighed for redaktører, let tilgængelig information for borgere og ikke mindst webtilgængelighed. Webtilgængelighed sikres blandt andet gennem et automatisk tilgængelighedstjek, så vi kan generere lister og rette eventuelle tilgængelighedsudfordringer, så disse aldrig når ud i livemiljøet. 

I projektet med Billund.dk har vi desuden benyttet os af erfaringer fra tidligere projekter i forhold til digital klimavenlighed. Helt lavpraktisk har vi ikke inkluderet unødvendige plugins på siden, hvilket holder den downloadede sidestørrelse nede. Desuden bruges der webp-billedformater, som har op til 26% mindre filstørrelse end PNG-formatet, hvilket giver hurtigere, og mere bæredygtig, indlæsning af siden uden at forringe billedkvaliteten. 

Det nye billund.dk går live i december, og overgår herefter til vores standard support setup med service desk og overvågning af løsningen. Billund Kommune kommer således med i Publify-fællesskabet med 15 andre kommuner. Hjemmesiden driftes af Kruso og hostes i et 100% grønt hostingcenter. 

 

Er du interesseret i vores kommunale løsninger, kan du læse mere om offentlig digitalisering her. 

Interesseret i et gratis Umbraco helbredstjek?

Tilmeld dig nu for en uforpligtende analyse af dit websteds ydeevne, sikkerhed og stabilitet på ældre Umbraco-versioner.

Beklager, vi kan desværre ikke vise dig formularen. Kan det være fordi at du har ad blockers aktiveret?

Kontakt os!

Har du nogle spørgsmål om Publify eller offentlige digitale løsninger?

Kontakt CIO & partner Anders Frey Birkmose.

afb@kruso.dk

+45 41 95 33 30