Kruso Logo
Kontakt os

Kommu­nernes Lands­forening.

Ny digital platform for Kommunernes Landsforening, hvor brugervenlighed og styrket informationsarkitektur er i fokus.

Kommunernes Landsforening, forkortet KL, er interesse- og medlemsorganisation for de 98 kommuner i Danmark. KL består af en politisk ledelse og knap 400 medarbejdere. I tæt samarbejde med kommunerne arbejder KL med at styrke og udvikle det danske kommunestyre.

Udfordring

KL havde brug for et nyt site, der i højere grad understøttede deres indholdsstrategi. Sitet skulle især sikre en forbedret redaktøroplevelse, da KL er et meget indholdstungt site som det tager meget lang tid at vedligeholde for organisationens redaktører. Vedligeholdelse og kvalitetssikring af det nye site var også en stor prioritet for KL. Den nye platform skulle udover et nyt design også bygges op omkring en stærkere informationsarkitektur i dét KL’s site fungerer, som deres primære kommunikationskanal ud mod kommunerne.

Løsning og resultat

Løsningen for KL endte ud i en ny digital platform, der er bygget på Umbraco og indeholder flere smarte integrationer. Vi har blandt andet lavet integration til Ubivox og Conference Manager samt KLs medarbejderdatabase. KL har et meget stort nyhedsunivers, som driver størstedelen af deres trafik. Vi automigrerede de mange nyhederne fra det gamle kl.dk over på det nye site, hvor de automatisk vises som relaterede nyheder baseret på en systematik af tags. KL’s nye site indeholder også et nyhedsbrevsmodul, hvor vi har lavet en funktion, der genererer et personificeret nyhedsbrev. Det nye design er udarbejdet af bureauet Kontrapunkt, hvor Kruso har tilføjet funktioner som eksempelvis ankerlinks og accordions, der bidrager til designets flow og fulde funktion. Foruden kl.dk er der også etableret et subsite – klk.kl.dk – der blandt andet byder på andre sidevisningsfunktioner end på hovedsitet. Den samlede løsning og digitale platform understøtter KL’s rolle som organisation og som samlende enhed for alle danske kommuner.

Kontakt os!

Har du nogle spørgsmål om offentlige digitale løsninger?

Kontakt vores administrerende direktør Anders Frey Birkmose.

afb@kruso.dk

+45 41 95 33 30