Kruso Logo
Kontakt os

Hjärnfonden

Som digital partner siden 2022 tager vi Hjärnfonden ind i fremtiden. Vi udforsker nye performanceforbedringer, tilgængelighedsforbedringer og optimeret UX-design.

Hjärnfonden arbejder hen imod et samfund, hvor alle hjerner når deres fulde potentiale, fri for hjernesygdomme. De engagerer sig i indsamling og finansiering af hjerneforskning samt formidling af viden og forskning inden for neurovidenskab.

Siden 1994 har Hjärnfonden tildelt næsten 1 milliard SEK til svensk hjerneforskning og viser ingen tegn på at sænke farten.

Fra start til digital partner

Den tidligere platform blev bygget i WordPress i 2014 og var dårligt vedligeholdt i den seneste tid. Desuden var teknologien blevet forældet, hvilket har resulteret i nedsat performance. Derfor søgte Hjärnfonden en ny digital partner til at hjælpe dem med at bygge et moderne og fremtidssikret website med brugervenlighed og tilgængelighed i topklasse.

I april 2022 overtog Kruso som Hjärnfondens nye digitale partner. Dette partnerskab omfatter alt fra performanceforbedringer til tilgængelighedsforbedringer og brugeroplevelse. Desuden gennemgår vi konstant aarkitekturen, sikrer betalingsløsninger og anvender datadrevne strategier, der øger konverteringsraterne.

Målfokuseret digital platform

Hjärnfondens nye digitale platform skal eksistere på vegne af to overordnede mål:

  • At indsamle donationer fra organisationer og private personer.

  • At sprede information og viden om alt, der relaterer sig til hjernen.

Webplatformen skal fungere som et digitalt knudepunkt for Hjärnfondens aktiviteter, der tilbyder omfattende information om diagnoser og hjerneforskning og samtidig være en attraktiv organisation, som offentligheden ønsker at donere til.

Ny tech arkitektur

For at sikre, at webredaktørerne ikke behøvede at ændre deres eksisterende arbejdsgange, begyndte vi med at omdanne WordPress til et headless CMS, samtidig med at vi stadig brugte WordPress i backenden. Derefter byggede vi nye websteder ved hjælp af React, hvilket gør det muligt for os at arbejde i henhold til moderne praksis og fremtidssikre platformen.

Udover dette er mange andre tjenester blevet implementeret på platformen, herunder React, MariaDB, PHP, Next.js, Klarna og Google Analytics.

At bygge bro mellem velgørenhed og moderne teknologi har været afgørende i dette projekt. Kombinationen af at lave et moderne website med moderne teknologi for en organisation, der tjener et større gode, er virkelig unik.

- Petrus Matiros, Full-Stack Developer, Kruso

Øget performance

Vi har revideret den eksisterende platform og forberedt et nyt website, hvor sikkerhedssårbarheder er blevet udbedret, hvilket har forbedret ydeevnen betydeligt.

Et vigtigt fokus ligger på datadrevne tilgange til at øge konverteringer. Her samarbejder vi med flere eksperter i dataanalyse for at sikre en robust proces og optimal ydeevne for det nye website.

Efter implementeringen er performance øget med 40% og har løftet Google Lighthouse-scoren fra 70 til 90.

Hvad angår design, brugeroplevelse og kommunikation inkluderer løsningen:

  1. Udvikling af responsive principper og best practice for brugeroplevelsen på forskellige platforme.

  2. Optimering af læsbarhed og kontrastvalidering på alle platforme (tilgængelighed).

  3. Skabelse af digitale designs til forbedret visuel kommunikation.

  4. Udførelse af brugertests på UX- og UI-designs.

  5. Udvikling af designmanual for fondens digitale tilstedeværelse.

  6. Optimering for brugere med synshandicap eller blindhed.

Det føles godt at gøre en forskel for en organisation, der støtter så god en sag. Jeg har haft familiemedlemmer, der har lidt af hjernesygdomme, så det føles virkelig godt at arbejde på et projekt som dette.

- Daniel Wallin, Frontend Developer, Kruso

Agile arbejdsmetoder

Ved at arbejde i korte sprints maksimerer vi produktiviteten og leverer værdi hurtigt. Det tætte samarbejde med Hjärnfondens Product Owner er afgørende for vores succes. Deres aktive involvering og regelmæssige feedback giver værdifuld vejledning.

Den agile tilgang fremmer samarbejde og teamdynamik. At dele viden, involvere alle og afholde korte daglige møder (stand-ups) sikrer afstemning mod fælles mål og engagerer teammedlemmer. Klare sprintmål og regelmæssige tjek-ins med Product Owner skaber gensidig forståelse og tillid, hvilket gør os tilpasningsdygtige over for ændringer og nye krav.

Samlet set opnår vi ved at omfavne et agilt workflow og arbejde tæt sammen med Product Owner høj effektivitet, idet vi kontinuerligt forbedrer vores leverancer til Hjärnfonden.

Mød holdet