Kruso Logo
Kontakt os

Stiftelsen Hjärnfonden.

Siden april 2022 har Kruso været den digitale partner for Hjärnfonden med det formål at føre deres hjemmeside ind i fremtiden. Dette omfatter alt lige fra forbedringer af ydeevnen til tilgængelighedsforbedringer og UX design.

Hjärnfonden arbejder for en vision om et samfund, hvor alle hjerner kan nå deres fulde potentiale og være fri for hjernesygdomme. De deltager i indsamling af midler og finansiering af hjerneforskning, samt vidensformidling og talsmandsarbejde inden for neurovidenskab. Siden 1994 har Hjärnfonden tildelt næsten en milliard SEK til svensk hjernforskning og viser ingen tegn på at sætte farten ned.

Baggrund og udfordringer

Hjarnfonden.se fungerer som et digitalt knudepunkt for Hjärnfondens aktiviteter og giver omfattende information om diagnoser og hjernforskning. Besøgende kan også foretage direkte donationer til fonden gennem hjemmesiden.

Den nuværende hjemmeside blev bygget i WordPress i 2014 og har været dårligt vedligeholdt i den seneste tid. Derudover er teknologien forældet, hvilket har resulteret i nedsat ydeevne. Derfor søgte Hjärnfonden en ny samarbejdspartner til at hjælpe med at opbygge en moderne og fremtidssikret hjemmeside med brugervenlighed og tilgængelighed som nøglekrav.

Digitalt partnerskab

Siden april 2022 har Kruso været den digitale partner for Hjärnfonden med det formål at føre deres hjemmeside ind i fremtiden. Dette omfatter alt fra ydeevneforbedringer til tilgængelighedsforbedringer og brugeroplevelse.

Det indebærer også udvikling af brugeroplevelse (UX), gennemgang af arkitekturen, sikring af betalingsløsninger og brug af datadrevne strategier til at øge konverteringsraterne.

Løsning

For at sikre, at indholdsredaktørerne ikke skulle ændre deres eksisterende arbejdsgange, begyndte vi med at omdanne WordPress til et headless CMS, samtidig med at vi stadig udnyttede WordPress i backend. Derefter byggede vi nye websider (frontend) ved hjælp af React, hvilket giver os mulighed for at arbejde efter moderne metoder og fremtidssikre platformen.

Vi har gennemgået den eksisterende platform og forberedt en ny hjemmeside, hvor sikkerhedshuller er blevet lukket, hvilket markant forbedrer ydeevnen.

Et stort fokus ligger på datadrevne tilgange til at øge konverteringer. Her samarbejder vi med flere eksperter inden for dataanalyse for at sikre en robust proces og optimal ydeevne for den nye hjemmeside.

Hvad angår design, brugeroplevelse og kommunikation inkluderer løsningen:

  1. Udvikling af responsive principper og best practice for brugeroplevelsen på forskellige platforme.

  2. Optimering af læsbarhed og kontrastvalidering på alle platforme (tilgængelighed).

  3. Skabelse af digitale designs til forbedret visuel kommunikation.

  4. Udførelse af brugertests på UX- og UI-designs.

  5. Udvikling af designmanual for fondens digitale tilstedeværelse.

  6. Optimering for brugere med synshandicap eller blindhed.

Agile arbejdsmetoder

I samarbejdet har vi maksimeret produktiviteten og sørget for at levere værdi hurtigt, ved at arbejde i korte sprints . Det tætte samarbejde med den produktansvarlige hos Hjärnfonden er stadig afgørende for vores succes og deres aktive involvering og regelmæssige feedback agerer værdifuld vejledning for os.

Den agile tilgang fremmer samarbejde og teamdynamik. Deling af viden, inddragelse af alle medlemmer og afholdelse af korte daglige møder (stand-ups) garanterer, at vi er enige om fælles mål og sikrer engagement hos teammedlemmerne. Desuden etablerer klare sprintmål og regelmæssig opfølgning med den produktansvarlige en gensidig forståelse og tillid, hvilket gør os tilpasningsdygtige over for ændringer og nye krav.

På denne måde opnår vi høj effektivitet og fortsætter med at forbedre vores leverancer til Hjärnfonden ved at omfavne en agil arbejdsproces og forsætte det tætte samarbejde med den produktansvarlige.

Mød holdet