Kruso Logo
Kontakt os

Gentofte Kommune.

Et ambitiøst og meget kreativt design fra Kontrapunkt, der møder alle best-in-class krav til webtilgængelig.

Fundamentet for hjemmesiden er bygget på Umbraco 8.6.2. open source CMS, der først og fremmest sikrer suveræn brugervenlighed for redaktørerne, og derudover en fleksibel løsning, der muliggør integrationer med Gentoftes egne services og dermed specielt tilpasset til Gentofte kommunes behov.  

Umbraco 8 løsning med brugervenlighed og webtilgængelighed i fokus

I 2019 indgik Gentofte kommune i samarbejde med Kruso, med henblik på at designe deres nye hjemmeside.

I dette samarbejde har Kruso fungeret som strategisk teknisk partner indenfor design, udvikling og drift, hvor fokus primært har været på at forene et kreativt design med de store og ambitiøse krav i forhold til webtilgængelighed.  

Med en skarp balance mellem design og webtilgængelighed gør hjemmesiden nu informationssøgning og selvbetjeningsløsninger langt mere overskuelig og brugervenlig.

Kreativt hjemmeside design med stor fokus på webtilgængelighed

Et af de store fokuspunkter for Gentofte kommunes nye hjemmeside var ideen om, at alle borgere skal kunne få adgang til det samme indhold, information og funktioner på trods af eksempelvis handicap.  

Igennem hele processen har Kruso indgået i et tæt samarbejde med både Gentofte Kommune og designhuset Kontrapunkt. Med udgangspunkt i Gentofte Kommunes egen UX-design skabelon var Kruso inde over hele UX- og designprocessen i forhold til korrigering og rådgivning af mulighederne for den tekniske opsætning, så hjemmesiden havde de mest optimale og relevante funktioner, der teknisk kunne lade sig gøre, og der samtidig sikrede en god brugeroplevelse for Gentofte Kommunes borgere. 

Resultatet er et ambitiøst og meget kreativt design fra Kontrapunkt, der møder alle best-in-class krav til webtilgængelig. 

Umbraco 8 løsning med høj performance 

Gentofte kommune efterspurgte en unik løsning i og med de selv har mange services og funktioner for deres borgere, og med det udgangspunkt udviklede vi deres løsning i Umbraco 8 software.  

Fundamentet for hjemmesiden er bygget på Umbraco 8.6.2. open source CMS, der først og fremmest sikrer suveræn brugervenlighed for redaktørerne, og derudover en fleksibel løsning, der muliggør integrationer med Gentoftes egne services og dermed specielt tilpasset til Gentofte kommunes behov. Ydermere arbejder løsningen i et load-balance system med en dedikeret redigeringsserver, hvilket betyder, at Gentofte kommune har deres egen server til at redigere på, der ikke kan tilgås udefra. Hertil har de to servere, der er fysisk adskilt, som deres besøgende kommer ind på, hvor load-balance systemet fordeler dem ud på de to servere. Denne struktur og tekniske løsning forener høj performance, hurtig load-time og en super brugeroplevelse for kommunens borgere.  

Dette sikrer også en sikker deploy proces for Gentofte Kommune, da man kan deploye til den ene server, mens den anden stadig er fuldt funktionel.  

Ydermere har Kruso, under hele processen, også ageret som teknisk sparringspartner i forbindelse med Gentofte Kommunes hosting, som de selv står for. 

Teknisk sparringspartner 

Hele processen har forløbet gennem et tæt samarbejde mellem Kruso, Kontrapunkt og Gentofte Kommune og resultatet af løsningen taler for sig selv. Gentofte Kommune kan nu præsentere alle deres borgere for en fuldt funktionsdygtig hjemmeside, der imødekommer alle behov og tilbyder en webtilgængelig brugerflade.  

Vi er lykkedes med et utrolig ambitiøst design fra et af landets mest hæderkronede designhuse, der samtidig lever op til de største krav og ambitioner indenfor webtilgængelighed, hvor både synshandicappede og andre handicappede borgere får samme inspirerende og brugervenlige oplevelse som resten af Gentofte Kommunes borgere.  

Den opdaterede hjemmeside har kun været live i kort tid, men der er allerede flere positive tilbagemeldinger fra borgere, der har besøgt hjemmesiden. Kruso står for løbende vedligeholdelse og support på hjemmesiden, og vi ser kun dette som første skridt for Gentofte Kommunes digitale brugerrejse, hvor vi glæder os til at være med på den fremtidige rejse som teknisk sparringspartner.   

 

Mød holdet